De vereniging wandelt het Utrechtpad

 


terug naar fotopagina
Zondag 5 juni vertrokken 6 wandelaars van het station in Amersfoort. De wandeling liep volgens de kaarten 22, 23,24 en deels 25 van het streekpad. De wandeling ging vanuit het centrum van Amersfoort, min of meer parallel aan de loop van de Eem naar het NS station te Baarn, en had een lengte van ca. 16 km.

***********

Zondag 1 mei gingen zes wandelaars om 11.00 uur van start bij het landgoed De Boom (ten noorden van Woudenberg.
Deze wandeling volgens het Utrechtpad, volgde de kaarten 19, 20 en 21 en had een lengte van circa 13 km. De wandeling ging door de Treek en langs de Heiligenbergerbeek, om rond 14.00 uur te eindigen in het centrum van Amersfoort.

***********

Zondag 3 april was een prachtige dag voor een mooie wandeling. Het startpunt bij het kasteel van Renswoude was gemakkelijk te bereiken.
De route leidde voor een groot deel over de paden van de Grebbelinie en kwam o.a. langs het werk aan de Daatselaar en de Post van Lambalgen.
Tot verrassing van de wandelaars was restaurant "De Dennen" al voor twaalf uur open, dus kon de inwensdige mens daar versterkt worden met koffie en appeltaart.

De wandeling liep volgens de kaarten 16, 17 en 18 van het streekpad 13 "Wandelen door Utrechtse valleien" en eindigde na 19 km bij landgoed De Boom, aan de weg tussen Leusden en Woudenberg. Na een flink aantal uren wandelen reed buslijn 80 vandaar in ruim 20 minuten terug te naar de parkeerplaats in Renswoude.

***********

Zondag 6 maart: de tweede etappe van het NIVON-streekpad 13 door Utrechtse valleien, het traject Amerongen - Renswoude, met een lengte van 17 km.
Om 10.15 uur vertrokken 6 dames en 1 heer vanaf restaurant 't Berghuis te Amerongen. Door het Ameromgse bos liep de route naar de grens van de bebouwde kom van Veenendaal. Langs westelijk Veenendaal werden achtereenvolgens de spoorlijn naar Rhenen, de A12 en de spoorlijn naar Arnhem gekruisd.
Ten noorden van Veenendaal was liep de route langs enkele forten en verdedigingswerken door een landelijk gebied naar Renswoude.

***********

Het was zondag 7 februari goed weer voor een mooie wandeling.
De VNMW-wandelgroep vertrok om half 10 met 11 wandelaars uit Wijk bij Duurstede.
Het Gerrit Achterbergpad werd te modderig bevonden en daarom liepen we een stukje verder op de Amerongerwetering tot het Overlangbroekse pad. Ook in het verloop van de wandeling zijn we nog wel eens op een modderige, natte ondergrond gestuit, maar gelukkig vielen er de hele dag geen druppels uit de lucht.
De route liep langs Landgoed Broekhuizen, waar veel bouwactiviteit heerste, die tot onze verbazing moet leiden tot een Hotel Restaurant. En dat vlak naast de mooie Londo-tuin, de heemtuin van de Vereniging Dorp en Natuur in Leersum/Amerongen.
In Leersum lieten we 4 wandelaars achter ons, die 11 km wandelen wel voldoende vonden.
De rest wandelde verder over het Leersumse veld, langs de Leersumse plassen en door de bossen om na totaal 20 km uit te komen bij het Berghuis in Amerongen.
Vandaar waren we met de bus natuurlijk nog een poosje onderweg naar huis, maar daar hebben we nog een gezellig slot van deze wandeldag van gemaakt.